Plezier staat voorop bij een budokamp! Voor de sportieve en actieve jeugd.

Wil jij een weekend actief zijn met een vleugje judo of aikido? En niet alleen op de mat. Denk aan ravotten in ‘t gras, sportieve uitdagingen en leuke spellen, zwemmen, nachtwandeling voor wie durft, kampvuur. Het wordt een kamp voor de jeugd die BUDO doet zoals judo, aikido karate of Jiu Jitsu. Budo is een verzamelnaam voor vechtsporten.

Budo, sport & spel dus. Maar ook ontspanning en rustmomenten. De meerdere trainers bieden jullie een uitgebreid actief aanbod. Niet alleen judo of karate, ook behendigheid & coördinatie spellen. En je conditie, snelheid, kracht, lenigheid worden op de proef gesteld. Soms doen we dit in grappige groepspelen, en soms ook gewoon even lekker hard trainen. Dit actieve is vooral overdag. Verder doen we ook lollige dingen en nemen we zeker de tijd voor rust momenten. We zullen veelal buiten zijn in de mooie natuur van Dalfsen. Er zijn bossen weilanden en de rivier de Vecht om te ontdekken.

’s Avonds is er meer tijd voor ontspanning, een bosspel, muziek, etc. In de avond of nacht wellicht een gaaf licht spel. En wellicht dit jaar wel zwemmen als die vervelende blauwalgen weg blijven… En uiteraard kampvuur als het mag (mag niet te droog zijn) met marshmellow burgers!

We zoeken de mix tussen trainen, sport, spel en ontspanning en vooral veel lol. Het wordt leuk en maandag heb je wat te vertellen op school. Dan kijk je terug op een tof BUDO weekend waarin je veel gedaan hebt én heb nieuwe Budo vrienden gemaakt. Daarnaast leer je van alle verschillende Budo sporten iets op dit kamp. Doe jij Judo? Dan leer je wat aikido is en andersom bijvoorbeeld.

Het kamp is voor de recreant alsook de wedstrijd budoka van ca. 8-14 jaar . We doen veel groepsactiviteiten. Voor bepaalde activiteiten splitsen we de groep op leeftijd op. Een 14-jarige heeft andere spel behoeften dan een 8-jarige. Andere activiteiten doen we juist wel weer samen als 1 groep.

Dagkamp en slaapkamp: samen één kampprogramma

We mogen voor het kamp in de Scouting blokhut te Dalfsen. We bieden twee kampvormen aan, wel of niet blijven slapen:

  • twee nachtjes slapen (slaapkamp), zoals een ‘echt’ kamp.
  • niet slapen en alleen overdag/avond aanwezig (dagkamp):

Dagkamp is voor de kids die liever niet blijven slapen. Zij doen overdag en in de avond met het programma mee: het is NIET een apart programma dus. Op deze manier gaat iedereen met iedereen en hopen we dat veel kids een prachtige tijd hebben. Dit is voor ons een nieuw concept, voorheen was het allemaal slapen en was er geen dagkamp mogelijkheid.

Er is een maximum van 45 kids die kunnen blijven slapen. Of we die 45 halen is afwachten. Daarnaast schatten we 20 kids die dagkamp doen. Deze formule van dagkamp en slaapkamp is voor ons ook nieuw. We gaan het samen ervaren. Het totale maximum is zo’n 75 kids (dag- en slaapkamp samen). Indien we dat halen delen we voor vrijwel alle activiteiten de groep op in sub-groepjes. Iets van ongeveer 15 tot 20 kids.

 

Dagkamp

Slaapkamp

Vrijdagavond 18.30 uur tot uiterlijk 23.00 uur.

Zaterdag uiterlijk 9.30 uur aanwezig of mee ontbijten om 8.30 uur.

Zaterdagavond tot uiterlijk 23.00 uur. 

Zondag uiterlijk 10 uur aanwezig of mee ontbijten om 9 uur. Einde 13.00 uur.

Voor sommige (jongere?) kids is het wellicht zaterdag te lang: die willen dan eerder naar huis – we hebben hiervoor mobieltjes om te bellen… Of dat ze de zondag zo moe zijn dat ze niet meer komen…

Vrijdagavond 18.30 uur tot zondag 13.00 uur. Jongens en meiden slapen gescheiden. Uitzondering kan zijn dat broer/zus in overleg samen in een tent slapen.

De jongere kids slapen binnen in de Scouting blokhut. 

De oudere kids (pubers) in tenten (als je die niet hebt hoef je die niet aan te schaffen). Deze slapen korter en zo houden we het in de blokhut rustig voor wie wil slapen.

We verwachten dat er 4 leiding blijft slapen. De rest slaapt elders (een paar zeer dichtbij voor evt. noodgevallen) en zijn overdag/avond aanwezig.

 

 

Indien je kiest voor slapen dan ben je er het hele kamp bij van vrijdagavond t/m zondag! Kan of wil je dat niet, kies dan voor dagkamp.

Buiten Judo

Uiteraard gaan we wat op de mat doen zoals Judo of Aikido.

Ook rustige concentratie spellen

gaan we doen naast actief bezig zijn...

Contact

Marcel de Beus

Telefoon

06 – 577 66 177 WhatsApp

Website