Voor jeugd ca. 8 t/m 14 jaar van een deze aangesloten Budo clubs: Judokwai Dalfsen, Aikido Zwolle, Budo Stg. Boot Zwolle, Aikido Furi-Suku-Ryu Coevorden & Aikido Garuda Gym Emmen: voor 2024 wellicht meerdere clubs, heb je interesse neem contact op met Marcel of Andy. In 2024 is het kamp waarschijnlijk in Ommen. Hieronder word nog verwezen naar juni 2023 toen we het succesvolle kamp in Dalfsen hadden. 

We houden het budokamp in de Scouting blokhut te Dalfsen. Rondom de blokhut zoeken we de bossen en speelvelden op. Daarnaast is op 20 minuten lopen de Trefkoele+ waar we de dojo hebben met matten voor enkele judo / aikido lessen. Ook als het echt slecht weer is kunnen we daar terecht voor alternatief programma.

We bieden 2 vormen aan dag- of slaapkamp: twee nachtjes slapen in de blokhut dan wel tent. Of niet slapen en alleen overdag/avond aanwezig. Dit laatste is bedoeld voor wie liever thuis slaapt. De pubers slapen wellicht in tenten (als je die niet hebt hoef je die niet aan te schaffen). De oudere jeugd blijft vaak langer op dan de jongere kids. Binnen in de blokhut is het dan iets rustiger hopen we…
Dit is voor ons een nieuw concept, voorheen was het allemaal slapen en was er geen dagkamp mogelijkheid.

Op welke jeugd richten we ons?

Jeugd die het leuk vindt om samen met anderen in groepsverband gave budo en sportieve activiteiten te doen, binnen en buiten. Niet alleen budo, het kan van alles zijn (zie “Wat is een Budokamp“). Uiteraard zijn er ook momenten om even tot rust te komen.

Je hoeft geen wedstrijd judoka ofzo te zijn: dus voor de recreant/breedte-sport alsook de wedstrijd budoka.

Deelnemers moeten aanspreekbaar en corrigeerbaar zijn op eventueel ongewenst gedrag. We doen dit voor de fun, we zijn geen school of BSO 😉 Fun voor ons zelf maar zeker fun voor de kinderen.

Kinderen met extra aandacht

Helaas ontbreekt het aan vrijwilligers om kinderen echt heel veel extra aandacht te geven. Bijvoorbeeld voor kinderen met een lichte stoornis. We zijn wel met een team waar ervaring hiermee aanwezig is. Dus in overleg kan er veel! De kids moeten zichzelf wel al wat kunnen redden met aankleden enz. Het kamp is gericht op sport en spel in groepsverband. Er zullen veel chaotische momenten zijn. De structuur wordt gegeven door de maaltijden waar omheen de activiteiten en de rustmomenten zijn. Twijfel je of jouw kind mee kan doen, neem contact op met Marcel. Hij heeft veel (kamp/werk) ervaring met diverse doelgroepen waaronder kinderen met extra aandacht/stoornissen. Samen kunnen we wellicht een goede keuze maken. 

Buiten Judo

Uiteraard gaan we wat op de mat doen zoals Judo of Aikido.

Ook rustige concentratie spellen

gaan we doen naast actief bezig zijn...

Contact

Marcel de Beus

Telefoon

06 – 577 66 177 WhatsApp

Website