Kamp is GAAF
Voor de kids én de leiding! Het is anders dan thuis, school, werk of een training op de mat. Het kamp draait op vrijwilligers, en die vinden het heel erg leuk! De ene heeft passie voor judo of karate, de ander vind het leuk om met jeugd te werken. En weer de ander vind organiseren of koken of achter de schermen juist leuk. Dus alle talenten vanaf ca. 18 jaar zijn welkom!

Even voorstellen enkelen van het kampteam 

MarcelJulian en Andy verzorgen de jeugdtrainingen judo & aikido in Dalfsen (klik op de naam voor info). Dit jaar loopt Chris mee als stagiare. Chris heeft als kind judoles gehad van Andy en Marcel. Hij gaat ook mee op kamp en kent alle kids van Judokwai Dalfsen zeer goed. Daarnaast geeft hij sinds enkele maanden woensdagmiddag judo in Zwolle in de dojo van Budo Boot, én is hij regelmatig te vinden op de zaterdagochtend training in Zwolle zuid (ook Budo Boot). Hij heeft ook diverse judokampen als deelnemer meegemaakt. Menno, Matthijs, Nathalie en Dani zijn ook oud-deelnemers en komen ook helpen op het kamp. Ze helpen af en toe ook bij de laatste jeugdles in Dalfsen en bij judo toernooitjes. Deze oud-deelnemers weten dan ook als geen ander wat de kids leuk vinden. Floris, actieve judoka,  komt ook helpen. Hij is student (slaapt thuis vanwege examentijd) die graag op de mat staat en niet bang is voor een toernooitje. Guido Boot, verbonden aan Budo Stichting Boot natuurlijk waar hij judolessen verzorgt, zal ook aanwezig zijn. Wel even afwachten wanneer precies daar hij wellicht voor werk niet de hele tijd erbij kan zijn (storingsdienst). Maren heeft in haar jeugd veel judo gedaan bij Budo Boot, en heeft ons geholpen met het judokamp in Vierhouten. Week voor het kamp komt ze terug uit Amerika, hopelijk is de jetleg dan voorbij 😉 Vanuit Drenthe komen aikido trainers Noël en James. Noël is enthousiast aikido beoefenaar sinds 2004 en heeft zijn eigen dojo in Coevorden. Alsook een geheel in Japanse stijl thuis dojo. Hij geeft sinds 2010 les aan jeugd en volwassenen. Als leraar is hij bevlogen, gestructureerd en geduldig, en de lessen zijn gericht op ervarend en coachend leren en samen plezier maken. James geeft met humor en geduld de jeugdlessen in Emmen en beoefent aikido ruim 10 jaar.

Jong en oud samen – Andy, Marcel, Guido en Julian en helpen samen de jongere generatie het kamp draaien en indien nodig springen ze bij. Hierdoor is er een mooie kans voor de jongeren (minimaal 18 jaar) om op een ontspannen manier kampleiding te leren ervaren.  Fijne dynamiek tussen jong en oud. Daarnaast komen vaak een paar ‘oud gedienden’ ook even meedoen, bijvoorbeeld bij de gezellige BBQ zaterdagavond. Van Budo Stg. Boot Zwolle komen wellicht Gerco Edsel Adri Lia Jeffrey Melchior Warner Martin Arian en….

Niet iedere vrijwilliger kan het hele weekend. Examens, familiedag, werk, etc? Dat geeft niet want we gaan rouleren. Opzet is dat er een vast team is die het hele weekend er is, aangevuld met anderen die wisselen. Kamp draaien is heel erg gaaf, maar ook best vermoeiend, en vele handen maken licht werk… Dus kan jij een dagdeel of meerdere zoals een ochtend of avond of alleen overdag of ben jij juist een nachtdier? Kan allemaal! Wil jij een actief spel begeleiden? Een judo of karate clinic geven? Heb je een leuk idee of wil jij iets organiseren? Of heb je juist liever een kant klaar programma waarbij je assisteert? Helpen achter de schermen, of koken, EHBO, medicatie uitdelen, mooi foto’s maken? Er is genoeg te doen. Daarnaast hebben we vooral veel lol!

Stage mogelijkheden? JA! Eerder heeft Annemarie een gedeelte van haar ‘stage’ gedaan via het judokamp. En Maren gebruikte het een beetje als opstap naar Amerika.

Ouders die willen helpen, dat kan zeker, top. Wel vragen we om ‘minder’ aanwezig te zijn nabij de kids/activiteiten: zo kunnen de kids zichzelf zijn. Kom helpen bij de voorbereiding, op de achtergrond of stand-by voor noodgevallen / back-up / boodschappen / koken / rijden / EHBO / medicatie / nachtdienst…

Heb je een vraag over het kamp als ouder of deelnemer, of wil jij mee helpen? Laat het ons weten.

Buiten trainen

Uiteraard gaan we wat op de mat doen zoals Judo of Aikido.

Ook rustige concentratie spellen

gaan we doen naast heerlijk actief bezig zijn...

Contact

Marcel de Beus

Telefoon

06 – 577 66 177 WhatsApp

Website